Meråker Videregående Skole

Toppidrettsmiljøet ved Meråker Videregående Skole (MVS) har fått frem en rekke utøvere innen norsk skisport, skiskyting skyting og andre idretter. Skolen er i dag en av landets ledende videregående skoler innen langrenn og skiskyting. I begge disse idrettene har skolen landslinje. Skolen er også tilholdssted for landets eneste offentlige skyttertilbud. Dette unike tilbudet er i dag et veletablert og viktig tilbud for utviklingen av skyttersporten.Skolen tilbyr også idrettsfaglig utdanning innen friluftsliv, håndball og fotball.

Skolen har flotte anlegg til de idrettene som tilbys. Fotballhall med krøllgress, kunstgress, gressbane, håndballhall med parkett, rulleskiløype på 4,7 km, Grova skisenter med milevis av løyper, skytehall med topp moderne elektroniske skiver og baner på 10, 15 og 50 meter, Voldmoen skytebane med 100 m og 200 m m/elekroniske skiver, Solemsåsen skytebane med 100 m og 200 m skivetrekk.

I mars 2010 flyttet skolen inn i et helt renovert og topp moderne bygg. En helt ny skole. Det nye bygget har et godt miljø for læring og gir en solid base for videre utvikling av skolens tilbud. Nyheter er oppbyggingen av et topp moderne testlaboratorium for idrettsutøvere og nytt treningsrom. Testlaboratoriet vil flytte idrettssatsingen ved MVS til å bli unik. Skolen har i dag  overkant av 200 elever på videregående nivå og 50 studenter på høgskolenivå. Av disse bor over 200 på hybel i Meråker. Skolens elever er en viktig ressurs for bygda og bygdefolket er stolte over elevenes prestasjoner innen idretten.

Høyskolestudier i Meråker

Idrettsstudiet er et tilbud til deg som ønsker å kombinere høyskoleutdanning med satsing på langrenn eller skiskyting på høyt nivå. Tilbudet gis i Meråker av Høgskolen i Nord-Trøndelag i samarbeid med Meråker Videregående Skole. Tilbudet omfatter et kombinert opplegg for studier og trening.

  • Studiene kan inngå i en selvvalgt bachelor- og mastergrad i idrett.
  • Skolen har meget kompetente trenere som er ansvarlig for det sportslige opplegget.
  • Skolen tilbyr topp treningsforhold, sportslig opplegg og treningsmiljø.
  • Idrettslige kriterier sammen med generell studiekompetanse legges til grunn for opptaket.
  • Skolen har i dag ca 50 senior langrennsløpere og skiskyttere.

Alle studier går med redusert fartog er tilpasset konkurranser og samlinger.

Sommerskoler

Kom til idrettsbygda Meråker, og opplev eventyret på sommerskolene. Har du ambisjoner om å bli like god som Petter Northug eller Marit Bjørgen, kan du delta på skiskolen i Meråker, og bli trent av noen av landets beste skitrenere og profiler. Eller har du lyst til å bruke en uke av sommerferien på å bli en bedre håndballspiller? Håndballskolen i Meråker er en av landets største håndballskoler, og kombinerer instruksjon med kjente trenere og spillere med innlagt turneringsspill hver kveld.

Digger du fotball, og har lyst til å bruke en uke av sommerferien på å bli en bedre fotballspiller? Fotballskolen i Meråker kombinerer instruksjon med kjente trenere og spillere med innlagt mesterligaturnering hver kveld!

Ønsker du å bli en bedre skiskytter og få trene i anlegg i verdensklasse, er Meråker og skiskytterskolen stedet! Har du ambisjoner om å bli like god som Tora Berger og Emil Hegle Svendsen? Har du et mål om å sette ny personlig rekord som skytter? Legg turen til Meråker i sommer, og bli trent av noen av landets beste skytterinstruktører!

Du har ambisjonene, Meråker har anleggene.

Flott idrettsmiljø

I samarbeid har Høgskolen i Nord-Trøndelag og Meråker Videregående Skole skapt et optimalt miljø for utvikling av toppidrettsutøvere og et unikt studietilbud innenfor treningslære og idrettsutdanning. Du kan ta 60 poeng årsenhet idrett, 30 poeng Ferdighet og prestasjonsutvikling, og 30 poeng Bachelor fordypning idrett. Dette er optimalt integrert i forhold til timeplan, trenings- samlings og konkurranseplan og går med halv fart.

I idrettsmiljøet i Meråker innbefatter 110 langrennsløpere og skiskyttere på Videregående og ca 50 Høyskole- studenter mellom 20-24 år. Det er 12 heltidsansatte trenere og lærere med den beste kompetanse innenfor idrett, langrenn og skiskyting. Miljøet jobber tett med Norges Skiforbund og Olympiatoppen i Trondheim for å være oppdatert på den beste treningspraksis. Et miljø som kompletteres ved at Høgskolen i Nord-Trøndelag stiller med svært gode lærekrefter innenfor de teoretiske og praktiske fagene i studiet. Mye av innholdet i studiet konkretiseres med utgangspunkt i langrenn og skiskyting.

Vil du lese mer om idrettstilbudene og resultater gå inn på: www.meraker.vgs.no og www.merakt.no

Kart