Natur og fritid i og rundt Meråker

Meråker har masse å tilby for den som ønsker noe å gjøre på fritiden.

Nustadparken

Nustadparken ligger sentralt plassert i Meråker sentrum, rett nedenfor Hybeltunet. Her kan du ta en rast med bålbrenning, kanopadling og fiske. Det er ilsted og gapahuker som kan benyttes av alle som ferdes i parken. Naustadparken er en flott park for aktiviteter både på dag og kveldstid.
Se mer om Nustadparken på www.meraker.kommune.no.

Ski i Meråker

Meråker har kilometer på kilometer med skispor for den som ønsker komme seg ut på ski. IL Varden eier Grova som er et toppmoderne skianlegg både for langrenn og skiskyting. Du kan også gå på ski i Meråker Sommerfjell. I tillegg eier Varden Vardetun. Der finner vi to gode gressbaner og en grusbane. For tiden jobber idrettslaget med å få omgjort den ene gressbanen til kunstgressbane. Her er link hvor du kan se de forskjellige skiløypene i meråker, www.skisporet.no.

Meråker Alpinsenter

Vintereventyret begynner her

I Meråker Alpinsenter finnes noe for alle. Du kan boltre deg i godt preparerte nedfarter i alle vanskelighetsgrader. Anlegget byr på unike offpist-muligheter, barnebakke og ny funpark. Alpint, snowboard eller telemark: Valget er ditt. Fagerlia byr dessuten på utmerkede forhold for paragliding og kiting og ikke minst langrennsløyper i verdensklasse.
Vil du lese mer gå inn på www.merakeralpinsenter.com

Fjellene i Meråker

Meråker Kommune er på 1.274 kvadratkilometer, og mesteparten av dette arealet består av fjell, vide vidder og skog. Fjellheimen er full av flotte turmuligheter, med mange merkede turistløyper og ikke minst 26 fjelltopper på over 1000 meter. Mer enn 300 tjern, innsjøer og elver gir gode muligheter for fiske etter ørret og røye.
Det mangfoldige terrenget er et eldorado for småviltjegere, og en betydelig elgstamme lokker hver høst mange elgjegere til bygda. Stjørdalselva er kjent for sitt gode laksefiske, og i bygda går laksen helt opp til Nustadfossen i Meråker sentrum.
Vil du lese mer gå inn på www.meraker.com

Storlien, Sverige

Ditt nærmeste fjellområde i Sverige når du befinner deg i Meråker. Kun 25 km unna. Fra Meråker kjører du enten med bil eller du kan ta tog.

Storlien ligger på 600 moh. Dette gjør at du befinner deg på fjellet med toppene rundt deg med en gang du stiger ut av toget eller bilen. På Storlien finner du fine overnattingsmuligheter, gode langrennsløyper, flotte alpinbakker og kjøpesenter. Ta en utflukt til Storlien når du har dine ungdommer på Meråker Videregående Skole.

Vil du lese mer gå inn på www.storlien.se

Rypetoppen adventurepark

Norges beste klatrepark! Anbefales!
Gå inn på www.rypetoppen.no for info og priser.
 

 

Kart